Jenni Nylander, verksamhetsansvarig för we_change, tillsammans med Elisabeth Tarras-Wahlberg, ordförande för Postkodstiftelsen.

Fryshusets verksamhet we_change tilldelades priset Bästa Partnerskap för uppfyllandet av de Globala Målen på UNDP:s vårgala.

Galan hölls för första gången i år och syftar till att uppmärksamma initiativ och engagemang som på olika sätt bidrar till hållbar utveckling och som behövs för att nå FN:s globala hållbarhetsmål. På plats var 150 nyckelaktörer för hållbar utveckling, däribland Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, civilminister Ardalan Shekarabi samt FN:s tidigare biträdande generalsekreterare Jan Eliasson.

we_change var ett av tre nominerade initiativ i kategorin Bästa Partnerskap som tagits fram av en utomstående jury. Därefter fick svenska folket rösta och utnämna vinnarna. Att we_change fick priset visar vikten av att inkludera unga – framtidens beslutsfattare – i hållbarhetsfrågor. Genom att skapa en plattform där unga får taktpinnen och höjer sina röster skapar vi förändring.

– Unga som lever nu sägs vara den sista generationen som kan stoppa klimatförändringen. Att exkludera unga ifrån arbetet med de globala målen skulle garantera deras misslyckande. Detta priset är till alla oss på Fryshuset och visar att den unga generationen är en ovärderlig partner i arbetet med att vrida rätt på samhällsutvecklingen och stärker vikten av att mötas över gränserna, säger Jenni Nylander, verksamhetsansvarig på we_change.